moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Låt oss riva upp äktenskapsbalken tillsammans

Kategori: Feminism och genus

Kommentarer

  • Ligneto säger:

    Hon hade mig fram till de sista två meningarna... Sen tänkte jag "men lägg ner tomte!"... Varför stannade hon inte när hon var på topp? Varför är det så viktigt att prata om äktenskapet som "männens fel" - äktenskapet har ju för i helvete gynnat både kvinnor (SPECIELLT kvinnor) och män genom tiderna. Att det gått och blivit omodernt är ju det som hon försöker säga och det hon BORDE säga. Shit va irriterande det är med politiker!

    Svar: Ahm asså jag tycker ju det är skillnad på att säga att nåt är männens fel och på att det är ett patriarkalt bygge. Förstår inte hur äktenskapet gynnat speciellt kvinnor?
    Håller dock med om att det är själva moderniseringen av familjebegreppet som är det viktigaste i den här frågan. Mer i nutiden.
    Mican

    2013-01-12 | 13:17:38
  • Ligneto säger:

    Ett patriarkat definieras av att det är ett samhälle uppbyggt av män - för män. Äktenskapet skapade trygghet och säkerhet för kvinnorna som på den tiden inte klarade av samma typ av arbeten (till största del - även om det finns exempel på motsatsen). Utan äktenskapet tror jag inte att kvinnor hade överlevt eller åtminstone utnyttjats bra mycket mer än de var.

    GWW beskriver det ganska bra även om hon raljerar mer än jag anser trevligt och för vissa argument överstyr: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aUMifHT1AwY

    Det finns dock en del poänger.


    Svar: Ja i och med givna förutsättningar va väl äktenskapet en räddning (fast tråkigt att det skulle behöva va så).
    Får kolla på klippet nån gång när jag har tråkigt. Nu ska jag lata mej :) Kul att du skriver här med andra perspektiv diggar att få mothugg (på ett trevligt sätt).
    Mican

    2013-01-12 | 17:53:28
  • Ligneto säger:

    Skulle inte skriva här om du var rabiat :) vet nu 3 feministiska/semi-feministiska bloggare som inte är rabiata :p

    Svar: vad är semi-feministisk?
    Mican

    2013-01-12 | 18:19:49
  • ligneto säger:

    Semi-feministisk är när jag uppfattar att en person delar de uppfattningar som ingår inom ett feministiskt teori-bygge men personen väljer att inte kalla sig själv för feminist

    Svar: i c
    Mican

    2013-01-13 | 11:28:22
  • Ligneto säger:

    Skulle upprörar Hannah Lemoine om jag inte gjorde den distinktionen ;)

    Svar: Haha juste
    Mican

    2013-01-13 | 14:07:12

Kommentera inlägget här: