moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Sluta sprid vidare rykten

Kategori: Whatever

Nu snackar jag inte om hor-rykten och sånt där för ni alla fattar ju att jag är emot det. Nej jag snackar om dom här historierna om "onda människor" som florerar på facebook och bloggar och gud vette var.
 
Som dom här djurplågarna som hängts ut med namn och bild så att alla kan känna igen dom och straffa dom för det dom gjort.  Visst, att plåga djur är hemskt. Men du som sprider den här bilden vidare vet faktiskt inte vilka personerna är och vad dom egentligen har gjort. 
 
Kanske har dom inte misshandlat nån hund. Kanske är det så att nån annan person är irriterad på dom och därför väljer att hänga ut dom på det här sättet? 

Och genom att sprida vidare ryktet kan du då vara delaktig i att oskyldiga människor blir beskyllda och påhoppade för nåt dom inte gjort. Så tänk för fan efter inte du sprider sånt skit vidare.

Kommentarer

 • Purre säger:

  Ja bevis är en bra grej har jag ju hört..
  Och jag tycker herr eller fru Belleboo åtminstone kunde ha försökt relatera sin kommentar till inlägget på något sätt...

  Svar: Det tycker jag med vill inte ha orelaterad spam. Så den åkte ut :)
  Mican

  2013-01-23 | 14:55:59
  Bloggadress: http://www.purrespratstund.com
 • basebollivet.blogg.se säger:

  Folk är lite för naiva och lättlurade och sen är det alltid lätt att döma utan hela historien. Men det där med rykten är livsfarligt för som du säger, hur många gånger har inte ett falskt rykte startats av någon som är arg, sårad eller bara allmänt trött på sin egen vardag? Det är ju inte ovanligt direkt.

  Svar: Ja du har så rätt. Ogillar rykten och ryktesspridning.
  Mican

  2013-01-23 | 19:25:40
  Bloggadress: http://basebollivet.blogg.se/
 • Emelie säger:

  Jag tror däremot att djurplågeri grejen inte är ett rykte. Det är ju så att dem har fått en dom, böter på 2000 kr. Alltså är det en "artikel" det är den sanning vi kan komma åt dem har blivit dömda för det alltså är det den enda sanningen vi har. Så skulle inte kunna kalla det ett rykte....

  Svar: Konstigt att en tidning hänger ut folk i en artikel på det där sättet. Men iaf, tycker ändå det är onödigt att sprida sånt vidare. Ogillar grejen med att hänga ut folk överlag.
  Mican

  2013-01-24 | 08:09:01
  Bloggadress: http://emeliejuliusson.blogg.se

Kommentera inlägget här: