moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Fråga en ful genushäxa!

Kategori: Whatever

Varför vill jag inte va snygg?
Vem är min idol?
Vad skäms jag över?
 
Y'all, nu ere dags att bombardera mig med frågor. Fråga precis vad du vill, men kom ihåg att som du frågar får du svar ;) 

Och fråga mycket så att jag får känna mej intressant och uppmärksammad, det gillar jag. Hehe. Kommer att svara på frågor löpande under kvällen. 
 
 

Kommentarer

 • Hej säger:

  Hur är du i ditt förhållande? Märks det tydliga könsroller? Är du den som ständigt uppfostrar killen med genustänk haha eller tänker ni väldigt lika där? Förstår om du inte vill svara kanske känns för privat men provar iaf hehe.

  2013-03-25 | 10:51:37
 • Emma säger:

  Lena Dunham fick frågan i en intervju vad hon skulle göra om hon fick ha kropp som en Playboy-modell för en dag och svarade då att hon hellre har sin egen kropp. Detta förlöjligades sedan i media och "alla" hävdade att hon måste ljuga och fann det nästan irriterande. Vad tror du det är som gör att det är så provocerande för många när en kvinna inte inte strävar efter att uppfylla de stereotypa kvinnliga idealen? Känner du någonsin att du hade velat vara riktigt "modell-snygg" om du hade möjligheten eftersom det hade varit lättare på många sätt?

  2013-03-25 | 10:52:35
  Bloggadress: http://hemmahosknyttet.blogg.se
 • EnGalenGet säger:

  När var det du började tänka så som du gör nu? När insåg du det du ser som självklart nu? Det här med skönhetsideal och att man faktiskt inte MÅSTE se ut på det sättet, att man kan bryta kedjan. Hade du tankar om detta när du var liten? När började du intresseras av detta på allvar och verkligen GÖRA någonting? Eller hur man ska säga.. Mina frågor kanske är formulerade på ett sätt som att är svårt att svara på men svara gärna på det du kan!
  Och så undrar jag vad du skäms över också huhu..

  2013-03-25 | 11:06:59
  Bloggadress: http://vadihelefriden.bloggplatsen.se
 • Jasmine säger:

  Hur blev du så engagera (eller var man ska kalla det) i just det här med genus och så? Har du alltid haft ett intresse i det?
  Jag tycker du verkar vara väldigt säker i dig själv och sådär, är du? Och har du alltid vart det?
  Mår du någonsin dåligt över utseende och sånt?

  2013-03-25 | 11:41:07
  Bloggadress: http://megafistaitpumprave.blogg.se
 • Veronica säger:

  Hej! Jag undrar lite över dina politiska åsikter? Är du politiskt aktiv eller ej. Sen skulle det vara roligt att få veta någonting om ditt förhållande med, om din pojkvän ibland ser dig som "den jobbiga genus-pikarn" eller om han är likadan. Haha hoppas du förstår vad jag menar.

  2013-03-25 | 17:30:17
 • young fire säger:

  Vad är ditt absolut största beroende?
  Vilken är din favoritbok?
  Hur klumpig är du på en skala från ett till tio?
  Varför kallar du dig för "moralfjant"? Eller är det bara något random du kom på?
  Hur gör du för att vara så awsome?
  Vem är din absolut största förebild?

  Asmånga frågor, och några är lite random, men hoppas du står ut

  2013-03-25 | 17:57:29
  Bloggadress: http://youngfiredotnet.wordpresss.com
 • Alice säger:

  1. Dina bästa tips för en bättre självkänsla!
  2. Hur brukar de negativa bemötanden som du får (på på grund av dina åsikter), se ut?
  3. Om du fick ändra en sak i världen vad skulle det vara då?
  4. Hur kommer man över utseendesfåfänga?
  5. Vad tycker dina föräldrar om genus/feminism?

  2013-03-25 | 20:09:18
 • peachbeast säger:

  Hur blir du bemött när du använder ordet "hen"? Jag själv har råkat ut för främst irritation när jag förklarar varför JAG tycker att det borde finnas bl.a så jag är nyfiken på hur det är för din del.

  Har du något bra tips om hur man kan börja en diskussion om skönhetsideal och samhällets krav mm med en tonåring? Min stora pojk sa för ett tag sedan att det var äckligt med tjejer som inte rakar sig under armarna och jag kände inte riktigt att mitt budskap om att det inte är äckligt och att det kan vara sårande att få höra sådant gick fram.

  Hur gör du i en diskussion där motparten vägrar lyssna eller bemöta dina argument? Hen har tex redan bestämt sig för att du har fel. Anta att personen står dig nära så du kan inte bara skita i det och gå därifrån.

  Tack på förhand!

  Svar: Folk brukar säga hur onödigt och töntigt hen är, ska vi göra alla könlösa. Men då tar jag mest upp att i finland har dom ju bara hän som är könsneutralt, o ingen är ju förvirrad där? + Bra med kompletterande ord.
  Angående diskutera med tonåringar, ett sätt att få dom att reflektera - fråga "varför är det så tror du?" och "vem har bestämt det?" och "vad händer om nån vill göra annorlunda?". Och just när det gäller hår på tjejer - fråga varför det är äckligare på tjejer än på killar.

  Nån som vägrar lyssna, antingen går jag bara därifrån eller undviker att diskutera om det är nån nära. Eller så säger jag "skillnaden är att jag förstår hur du tänker, och du inte förstår hur jag tänker - jag har lite mer öppensinnat och utvecklat tänk" bara för att va dryg (och för att det är sant). Men det är fett svårt.
  Mican

  2013-03-29 | 18:47:15
  Bloggadress: http://supermancat.blogspot.com

Kommentera inlägget här: