moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Släpp din utseendefixering

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Våga vara ful. Testa, försök. Fasa långsamt ut dom val du gör för att vara snygg. Lär dig att känna dig bra även utan smink, hårig, i osmickrande kläder. Ta hjälp av andra och få pepp från dom, till exempel personer som driver ideal-kritiska bloggar. Fett svårt asså, men så jävla värt. 
 
 
 

Kommentarer

 • SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma säger:

  Sitter på långfärdsbuss utan smink och med håriga ben + armhålor och det är inge konstigt med det ;-) Gifte mig ju till och med i kort klänning plus håriga ben, och vacker som sjutton var jag ska jag tala om. För jo, jag tycker att man ska kunna få höra att man är fin och vacker också ibland - men det ska inte behöva vara kopplat till hårlängd/smink/kläder.

  Mina elevers reaktion när jag kom osminkad till jobbet för ett tag sen var för övrigt: "Sanna du ser KONSTIG ut!!" Hehe, tänk vilken skillnad lite mascara kan göra...

  Svar: Ja jag har lite tankar inför när jag ska gifta mej nästa sommar, hoppas jag vågar dom håriga benen jag också ;)
  Mican

  2013-03-29 | 17:43:44
  Bloggadress: http://minasannaord.wordpress.com
 • jo säger:

  Hej, hittade hit via Atmosphere girl! Trevligt att hitta fler svenska feministiska bloggar.

  Det här med att se "ful" ut...jag har aldrig haft problem med att ha kroppshår eller klä mig avslappnat (läs fult och butchigt, i patriarkatets ögon). Hår, det gillar jag på vuxna män och kvinnor, det är ju så vi ser it! Men alltså, vad jag har problem med är att bli dåligt bemött pga att inte piffa mig nog eller att andra blir illa till mods. Så jag håller på med skönhetsgrejer av social skäl - tyvärr! Samtidigt önskar jag att fler tjejer vågade gå runt och se "fula" dvs naturliga ut, det gör ju att man kan slappna av och göra likadant! Hmm.

  Svar: Jag förstår - det är inte accepterat att inte anstränga sig för att bli snygg. Inte än, det är dit jag siktar :)
  Mican

  2013-03-29 | 21:37:25
 • Lisa - MondoCane säger:

  Jag är oftast ful, om man nu skall säga så. Jag är inte piffad, bär bekväma kläder, orkar aldrig spendera extra tid på att se till att jag ser attraktiv ut innan jag går hemifrån. Det jag känner är ibland att jag inte trivs i min kropp, och då kan jag behöva modifiera för att få mig att känna mig som mig själv, t.ex. om jag ser för trist ut. Jag älskar att känna att min man finner mig attraktiv och vacker, men det verkar ha mer med mitt humör att göra än hur mycket tid jag spenderar på mitt utseende.

  Svar: Då har du ju redan släppt den ;)
  Mican

  2013-03-29 | 23:03:37
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Marie säger:

  Det här blogginlägget gjorde mig uppriktigt glad. Här satt jag slösurfande och fasande över att behöva gå handla, typ fem minuter härifrån. Så läser jag det här och tänker bara "Vafan, varför bryr jag mig egentligen?" så nu kan jag och mitt (i övrigt urlöjliga) fasande och handla fast jag bara ser helt vanlig ut (läs: ful). För att jag inte bryr mig ett piss.

  Tack så hjärtligt mycket.
  /Inte länge så osäker tonåring

  Svar: Den här kommentaren gjorde mej glad :)
  Mican

  2013-03-30 | 18:58:29

Kommentera inlägget här: