moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Den som inte tror på att kvinnor sexualiseras mer än män - tänk om!

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Det finns massor med exempel. Öppna ögonen så lovar lovar lovar jag att du kommer att se det. Titta på reklambilderna - vilket kön är oftare naket? Står i en sexuell pose? Plutar förföriskt med läppar? Anspelar på sex?
 
Och det får konsekvenser. Små flickor lär sig tidigt, inte bara från reklam utan från fladdrande ögonfransar och förföriskt vickande höfter i våra kära gamla Disney-filmer, att tjejer ska vara sexiga. Så de tar efter. Tror att de behöver vara fina för att duga. Och ju äldre de blir, desto sexigare vill de uppfattas. Desto knullbarare. Desto mer ångest över att inte räcka till, ångest över att ha lite fett på magen eller en finne eller för platt hår eller för små bröst.
 
För typ allt i hela jävla samhället fullkomligen strålar ut budskapet att kvinnor ska vara snygga, eller åtminstone försöka. Att vårt utseende är vår största tillgång. Jag är så trött på skiten. 
 

Kommentarer

  • Istiny säger:

    En av många anledningar till att jag aldrig kommer våga skaffa barn. Hur ska de kunna bli något vettigt med alla jävla vidrigheter runtom dem i den här världen?

    2013-05-16 | 10:49:12
    Bloggadress: http://istiny.blogg.se

Kommentera inlägget här: