moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Okej jag ångrade mig, döm fler våldtäktsförövare!

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Fick en klargörande kommentar från Sonica Lo.

När man pratar om att för få våldtäktsmän döms så handlar det (oftast) inte om att fler ska dömas på slentrian även fast inte tillräckligt med bevis finns utan om att fler som faktiskt uppenbarligen HAR begått ett brott ska drömmas för det. 

Många av de fall som blir nedlagda handlar inte om att bevis saknas. Ibland kan till och med förövaren erkänna till vad offret berättar, det kan finnas vittnen och/eller bevis i form av kroppsvätskor, blåmärken, sönderrivna kläder och så vidare men fallet blir ändå nedlagt på grund av "förmildrande omständigheter" som att offret var för berusad eller för nykter (ja det senare har också förekommit), att förövaren var berusad, att offret haft sex med förövaren tidigare, att offret sa ja först men sen ångrade sig och sa nej "för sent", att offret varit kär i förövaren, att offret flirtat med förövaren tidigare på dagen, att offret inte varit tillräckligt ledsen dagen efter osv. 

Så, jo det hade varit bra om fler förövare blivit dömda, men inte de där bevis saknats utan de fall där fördomar om hur ett riktigt offer och en riktig förövare ska bete sig påverkat utgången. 

Att alla våldtäkts-fall inte ska sluta i dom är helt korrekt. Men att fler borde göra det är inte fel eftersom vissa förövare i dagsläget frias på fel grunder.

Kommentarer

 • young fire säger:

  Men precis! Du sätter ord på vad jag tänker om detta ju!

  2013-05-02 | 19:35:51
  Bloggadress: http://youngfiredotnet.wordpresss.com
 • Dude säger:

  Var påväg att skriva just det när jag såg uppdateringen. Blir förövrigt förolämpad som man när jag ser dessa domar (jag talar för män eftersom 99,999% av dessa fall handlar om män som våldtagit kvinnor).
  Rätten beter sig som om vi män hade åsneskit mellan öronen och bara tänkte med kuken och inte fattade när en tjej uppenbarligen inte vill ligga, hur kan dessa sjuka domar inträffa? Det finns inget "misstolkande" av en tjejs motstretande som om hon vore blyg när man kör upp en flaskhals i fittan på henne, de som gjorde det var fullt medvetna om att det var en våldtäkt och valde att skita i det, det finns inget "misstolkande", och gör det mot förmodan det ska förövaren inte sättas i fängelse utan på psykhem!

  Svar: Agree!
  Mican

  2013-07-30 | 16:54:18

Kommentera inlägget här: