moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Vi blir tystade på facebook

Kategori: Feminism och genus

Det har ni märkt va? 
 
Att bilder med hatiskt och kvinnoförnedrande innehåll, grupper som heter saker i stil med "look at these hoes" med massor av bilder på tjejer som putar med röven i stringtrosor, får finnas. Men när feministiska grupper lägger fram kritik, eller någon kanske lägger upp typ en amningsbild, då är det helt plötsligt inte okej. 
 
 
- Hallå och välkommen till dagens avsnitt av ”Vem blir först förbjuden på Facebook”! Låt oss med en varm applåd välkomna kvällens två deltagare. Först ut har vi sidan MenAreBetterThanWomen.com, och den behöver knappast någon introduktion. Helt enkelt en klassiker för alla som tycker män är bättre än kvinnor! Tävlande nummer två är en nykomling, nämligen svenska Trettiotreanledningar.com som listar 33 anledningar till att feminism behövs. Då börjar vi – och MenAreBetterThanWomen.com går hårt ut med att deklarera att alla kvinnor är fascister som har Tourettes syndrom. Hög hatfaktor där, snyggt grepp. Men vad är det här, juryn är oberörd och granskar förstrött sina naglar! MenAreBetterThanWomen.com svettas och slår till med att länka till ett forum där en person säger sig känna ett ”intensivt begär” att mörda en namngiven person. Wow, direkt kriminella hot, nu måste något hända. Men juryn? De gäspar, och en har börjat läsa en tidning! Vilken spänning. Nu kommer Trettiotreanledningar.com in på arenan, och visar några illustrationer kring varför feminismen är viktig och… Vänta… HERREGUD JURYN SLÄNGER SIG VREDGAT ÖVER MENTOMETERKNAPPARNA! Och det är avgjort, Trettiotreanledningar.com förbjuds villkorslöst från Facebook och har vunnit kvällens tävling! Tack för att ni tittat, och välkomna åter nästa vecka.
 
...
 
Denna syn på kvinnan, ett läckert vin att samla eller i goda vänners lag insupa men absolut inget som t.ex. barn borde lära sig något om, i kombination med att Facebook har en population som en medelstor kontinent – 1.1 miljard – resulterar i en farlig situation. En rent icke-demokratisk situation. En situation där idéer om könens frihet från fängslande normer inte får nå ut till de som mest skulle behöva höra dem, eftersom de kommer med kunskapen om hur kvinnan ser ut där nere. De kommer med en bild som är för obehaglig för Facebooks ögon, eftersom den är sann.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: