moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Forskning visar att kvinnors texter ses som sämre

Kategori: Feminism och genus

Fan va intressant, även om det väl bekräftar det jag redan visste - fastän kvinnor gör samma grej som män så värderas deras insats lägre. 
 
I den här studien så skickades en text ut från granskning och var i hälften av fallen undertecknad med ett kvinnonamn, hälften med ett mansnamn. Samma text alltså. Ändå uppfattades "mannens text" som välformulerad medan kvinnans sågs som oklar. 
 
Ur artikeln:

Hur kan vi ”omprogrammera” hjärnan på detta område?

– Genom att lyfta på slöjan och se hur vi fungerar på ett omed­vetet plan. Vi måste börja tala om att det fungerar så här, annars finns det en stor risk att det ser likadant ut om trettio år igen. Och om en enkel text kan påverka oss på det här sättet, är det inte konstigt att det fortfarande är få kvinnor i styrelser.

NEJ DET ÄR VÄL INTE SÅ KONSTIGT ATT KVINNOR VÄRDERAS LÄGRE I TYP ALLA SAMMANHANG! Detta är bara ett av många exempel på det hela.

Kommentarer

  • Hanna säger:

    Jag läste också om den undersökningen, men det hade varit intressant om en tredjedel hade skrivit under med ett könsneutralt namn, en tredjedel med ett mansnamn och en med ett kvinnonamn. För att se hur folk tolkar det… Men ah, älskar förövrigt din blogg!

    2013-11-20 | 14:15:25
    Bloggadress: http://valinor.blogg.se

Kommentera inlägget här: