moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Att säga att alla är fina som dom är är att säga att det är viktigt att vara fin

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Och så måste jag bara lägga till det Lady Dahmer skrev om samma ämne:
 
För nej, alla är ju inte snygga som de är. Alla är inte snygga. Alla är inte vackra som de är eller utan smink. Det finns faktiskt fula människor. Det finns folk som uppfattas som fula av en majoritet och det finns folk som känner sig fula oavsett vad omgivningen påstår och de ska få äga sina upplevelser. Så när man trycker på, detta att vara fin som man är, så trycker man upp hånet i ansiktet på dessa som inte riktigt passar in i den beskrivningen. Man lägger en massa värde och känslor i något som egentligen är ganska skitsamma. Att vara dålig på att sjunga, inte vara så bra på matematik, t.o.m att vara ointelligent är helt ok men ingen får vara ful. Alla måste vara vackra. Alla måste tänka och hjärntvätta sig själva till att tycka och tro att de är vackra fast i själva verket bidrar det till mer ångest och mer otillräcklighet. Bara sluta liksom.

Men vi är så jävla indoktrinerade i värdet av att vara vacker på ytan att minsta antydan att någon inte är det upplevs som den största kränkningen av alla och jag är så innerligt trött på detta. Jag är trött på att sånt enormt värde läggs i utseende att det värsta som kan drabba någon är fulhet. NEJ DET FINNS INGA FULA MÄNNISKOR HUR VÅGAR DU.

Och det är ju det här som är problemet. Och det är just det som den här tröttsamma kampanjen #osminkad faktiskt hjälper till att upprätthålla. I evigheters evighet. Suck.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: