moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det är helt ofarligt att sexfantisera om våldtäkter

Kategori: Whatever

Alltså nåt som stör mig nåt enormt är när folk ska hålla på och skambelägga fantasier och tankar. Alltså du kan tända på vad som helst i fantasin utan att det betyder att du är störd, och det blir bara skadligt om du agerar efter det eller berättar för alla och envar om dina fantasier. Du kan liksom tända på tanken av en 12-åring som har sex med en enbent känguru, och sålänge det stannar i din fantasi så är det helt jävla okej och helt ofarligt. 
 
Och att fantisera om något och attraheras av något i tanken betyder INTE att en avser göra verklighet av det, eller ens vill ha verklighet av det. Det behöver inte ens ha något med ens värderingar att göra. En kan liksom fantisera om våldtäkter och bli aständ av det och samtidigt vara värsta våldtäktsmotståndaren.
 
Herregud, om allt jag tänkte och fantiserade om och tände på var ett tecken på nåt jag ville i verkligheten så skulle jag nog behövas låsas in för all framtid. Helt ärligt.
 
Däremot så tycker jag inte att det är okej att typ skriva ner sina fantasier och dela med andra (typ sexnoveller) om fantasierna innehåller förtryckande delar - alltså ej skriva om sex som innefattar barn, djur eller våldstendenser eftersom detta kan normalisera dessa handlingar. 

Kommentarer

 • Linnéa säger:

  Känner exakt likadant! Den vanligaste sexuella fantasin är tydligen våldtäkt (antar att det är den klassiska bilden av våldtäkt då). Jag kan fantisera om det men jag vill inte bli våldtagen på riktigt för det.

  Har tänkt en del på det där med pedofili. Enligt wikipedia är det förmodligen uppemot 5% av befolkningen som har pedofila tendenser men alla agerar ju inte ut det. Fatta vad jobbigt att tända på barn och veta att det är hemskt att göra det så man yttrar inte sin pedofili på något sätt men man vet ändå att folk hatar en.

  Svar: Jag kan fantisera om så sjuka grejer, skulle jag erkänna det för nån så skulle jag troligtvis bli hårt dömd (alltså inte lagmässigt dårå men du fattar). Vilket är skevt för jag är ju typ den mest godhjärtade människan av dom i min omgivning. Så, fantasier hör inte ihop med hur än faktiskt är.
  Jag skulle faktiskt inte döma någon som sexfantiserade om barn. Sålänge det bara är fantasier.
  Mican

  2013-09-24 | 15:33:59
  Bloggadress: http://paettkvastskaft.wordpress.com/
 • Torkel säger:

  Finns ju människor som tänder på att bli "våldtagna" på låtsas

  Svar: Ja, och det är helt okej att tända på det. Men en kanske inte behöver prata om det med alla hela tiden då det kan vara så att nån som blivit utsatt kan må dåligt av att höra det.
  Mican

  2013-09-27 | 00:12:04
 • Torkel säger:

  Nej, absolut

  2013-09-27 | 10:29:33
 • Idun säger:

  Håller verkligen inte med här. Jag kan inte se hur det någonsin skulle vara ofarligt och okej att associera pedofili, våldtäkt eller våld med orgasmer och sex. En orgasm är en stark känsla som människor gillar. Jag vill fan inte leva i ett samhälle där en stor mängd människor associerar detta till våldtäkt. Jag är fullkomligt övertygad om att acceptans av våldtäksfantasier bygger våldtäkskulturen vi har där män och pojkar anser det okej att göra vad de vill med kvinnors kroppar.
  Jag är inte okej med att det existerar porr som sexualiserar barn, skoluniformer och cheerleader dräkter samtidigt som unga tjejer blir trakasserade av vuxna män på väg till skolan pga av att de bär sin skoluniform. Det är fan inte okej att tycka våldtäkt eller pedofili är sexigt, inte ens ~i fantasin~. Ingenting sker i ett vakum, vad vi gör ena dagen påverkar hur vi är den nästa.

  Svar: Vad vill du uppnå med att skambelägga människors tankar? Vad är det som gör att det inte är okej för mig att i fantasin tända på våldtäkt eller typ mord eller whatever? Och om jag gör det - borde jag skämmas över det?
  Vet du, att tända på typ våldtäkt i fantasin behöver inte påverka hur en ställer sig till det i verkligheten. Jag lovar. Är dock helt med dig på att dessa fantasier inte ska få utrymme och delas med andra, absolut ska inte finnas porr som sexualiserar barn eller ens spridas sexnoveller som har skadliga budskap.
  Mican

  2013-10-06 | 19:18:34
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/
 • Idun säger:

  Grejjen är att jag köper inte att "fantasier bara är fantasier". Jag tror att människor som har våldtäksfantasier och sedan göder dessa fantasier har betydligt större risk att faktiskt begå en fysisk våldtäk (särskilt med tanke på att det är så enkelt att göda dessa tankar, en snabb googling på rape-porn och du har veckor av videomaterial). Jag tycker inte fantasier som dessa ska stöttas, eller ses som okej, för att jag tror att de ökar risken att faktiska brott begås.
  Jag ser det som extremt oroväckande att våldtäkt är den vanligaste sexfantasin och önskade att människor iställer för att nöjja sig med 'det är normalt' skulle fråga sig varför. Varför tänder mänskligheten på våldtäkt? Vart startade det, varför blev det så här.
  Jag är övertygad om att våldtäksfantasier inte skulle existera i ett samhälle som inte hade våldtäkskultur. Vår kultur romantiserar våld mot kvinnor och vi har undermedvetet snappat upp det.
  Jag har också tänt på våldtäkt en gång i tiden och jag är glad att jag bestämde mig för att ifrågasätta detta och inte bara per default acceptera det som normalt. Jag kan inte moraliskt försvara att jag skulle tända på våldtäksfantasier i en kultur där kvinnor blir våldtagna och slagna var och varenda dag. Det hör ihop, allting hör ihop.
  Hur känner våldtäksmän när de läser saker som dessa? Att det är normalt att fantisera om våldtäkt. Att det är vanligt? Jag kan inte förstå hur detta kan vara ett ämne som inte bör ifrågasättas och noga tänkas igenom.

  Svar: Absolut har vi undermedvetet snappat upp det säkert, och jag tycker inte det ska spridas när det gäller våldtäktsfantasier. Det är skadligt att det till exempel finns så mycket noveller och filmer som handlar om våldtäkt och övergrepp. MEN jag tycker inte heller att fantasierna ska skambeläggas, typ att folk ska säga "om du tänder på våldtäkt så kommer det ju spegla sig i hur du agerar" för så är det inte. Inte skambelägga människor för att de tänker på ett visst sätt, utan bara om de agerar efter det (lägger upp material, skriver utförligt om sina fantasier etc). Vi kommer ingen vart med att skambelägga människor som fantiserar om våldtäkt, på samma sätt som det inte för nåt gott med sig att skambelägga kvinnor som lever enligt patriarkala normer, typ rakar sig. Det går att ifrågasätta grunderna och dra det till en strukturell grej - vad beror det på, men inte gå in och peka ut enskilda som hemska onormala människor för att de påverkas av sin omgivning.
  Mican

  2013-10-06 | 19:40:53
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: