moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det farliga i att skambelägga tjejers sexualitet

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Hanapee har skrivit ett inlägg som jag tycker är så jävla viktigt att sprida. Det handlar om hur fel det kan slå när vi ser på tjejer som klär av sig i webcam som antingen stackars utnyttjade offer, eller horor som får skylla sig själva. Om hur tjejers sexualitet är så skambelagd att under hot om att nakenbilder ska spridas så väljer några att ta livet av sig för att slippa skammen. 

När jag följer offentliga diskussioner från krönikörer, debattörer och journalister tycker jag mig ofta kunna läsa om att lagastiftningar borde ändras, pojkarna och männen borde skämmas och en övergripande attityd om att det är synd om de stackars flickorna som tvingats till detta.

Men frågan är om den sistnämnda attityden stjälper mer än den hjälper?

Självklart är det synd om flickorna och många blir tvingade att klä av sig på olika vidriga psykologiska och fysiska sätt. Men det framförallt är det synd om flickorna av en annan anledningen än den som debattörerna ofta syftar på – den att flickor över hela världen aldrig äger sin egen sexualitet. De får inte vara kåta, råa, grupponanera, ligga runt, följa sin lust, och SAMTIDIGT bli behandlade med respekt och aktning. Antingen är flickan en hora, eller så är hon ett tvingat offer.

Kan inte flickor få klä av sig i webcam inför äldre snubbar utan att skämmas? Kan dom inte få tycka det är spännande och roligt utan att samtidigt ha en känsla av att dom gör nåt fult? Varför är det fel? Kan alla bara fatta att tjejer (likväl som killar) kan vara kåta och kinky och vilja utforska sin sexualitet!
 
Även det här inlägget, om samma ämne, är värt att läsa.

Kommentarer

 • daniel säger:

  Fattar inte heller varför det ska vara fel.

  2013-09-23 | 16:31:53
 • Tatiana säger:

  aaaah.....laste artikeln om tjejerna som tog livet av sig....vad hemskt och sa ledsen jag blir, nara till graten ar jag.
  alltsa jag jobbar i ett yrke som innefattar bla att jag klar av mig (strippa) men tro mig nar jag sager det har, jag anser inte att jag ar forstord pa nagot satt. jag brukade inte beratta vad jag gjorde (stigma) men nu tycker jag, vadda jag gor inget fel! det finns manga saker man kan gora som ar SA MYCKET varre an att strippa. alla ar vi nakna under kladerna. det ar sa jag tjanar pengar och samtidigt sa gor jag det pa MINA villkor och genom min blogg har jag aven lyckats att fa folk att inse att man kan strippa och vara glad/normal/smart osv och det gladjer mig enormt.
  daremot sa tycker jag att man inte ska lata tjejer borja strippa forrans minst 21-22, likadant med porr (tycker mera 23 -24 for porr) samma med webcam. manga unga tjejer ar inte mogna i ung alder och det kan leda till saker som dom angrar senare. det ar battre att vanta tills man har mera livserfarenhet och skinn pa nasan for att saga ifran om nagon forsoker fa en gora nagot man egentligen inte vill. det har jag observerat och kommit underfund med under mina ar i det har yrket (jag bor i usa, sa vet inte nagot om att strippa i sverige).

  Svar: Jag tror inte heller att en behöver vara förstörd eller olycklig "innerst inne" bara för att en jobbar som strippa. Däremot så gillar jag inte idén med stripp- och porrklubbar eftersom det ju faktiskt handlar om att exploatera kvinnokroppen, att den ska vara nåt som en betalar för att se och upphetsas av. DET tror jag är skadligt - satt i en samhällelig kontext. Men det betyder ju verkligen inte att alla som jobbar inom branschen är stackars oförmögna våp.
  Mican

  2013-09-24 | 00:01:47
  Bloggadress: http://www.fargosisters.com/serendipity
 • Tatiana säger:

  Jag forstar vad du sager/tycker om stripp och porr klubbar for det dar tanker jag ocksa pa en hel del....och ja ibland kampar jag med det.....om du orkar och om du vill veta/forsta mera om det (ur min synvinkel).....har an nagra inlagg dar jag har forsokt att forklara....
  : )

  http://fargosisters.com/serendipity/archives/1905-Inspired.html

  http://fargosisters.com/serendipity/archives/1790-Waxing-and-Feminist.html

  http://fargosisters.com/serendipity/archives/1425-The-best-places-to-be-a-woman.html

  http://fargosisters.com/serendipity/archives/317-Porn-and-thoughts-about-it.html

  2013-09-26 | 09:39:19
  Bloggadress: http://www.fargosisters.com/serendipity

Kommentera inlägget här: