moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Jag blir så jävla arg på er som kommenterar kvinnors utseende

Kategori: Whatever

Det cirkulerar en del bantingsreklam på fb. Med bilder på en kvinna "före och efter". Och så ska folk gilla och ba ååh va duktig hon var som gick ner så mycket i vikt, snygg hon blev. Eller så kommenterar folk om hur hon ser undernärd ut nu och var mycket snyggare innan.

JAG BLIR SÅ JÄVLA ARG PÅ ER SOM KOMMENTERAR KVINNORS UTSEENDE!

Så trött på att kvinnors yttre ska vara så jävla viktigt och att det ska vara så viktigt att vara fin hela tiden. Så trött på att allt uns av fett ska föraktas men samtidigt trött på att människor kallar smala tjejer för undernärda benrangel.

Helt enkelt trött på att kvinnors utseende ska recenseras precis hela tiden. Det spelar ingen roll om du skriver "hon är fin" eller "hon är ful", båda kommentarerna är skadliga. För det befäster att utseendet är det viktiga för en kvinna.

Och sluta förihelvete upp att gilla och dela såna här fettfobiska bilder som säger att en kvinna bara kan vara nöjd med sitt liv om hon är snygg och att hon för den skull måste bli smal.

Kommentarer

 • Bodypalace säger:

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article17504595.ab

  2013-09-20 | 10:29:39
  Bloggadress: http://bodypalace.se
 • Linnéa säger:

  Också det här att man ska vara så "snäll" när man säger att man inte gillar spinkiga tjejer utan föredrar hull eller whatever. Då fokuserar man FORTFARANDE på utseende och istället för Fat-shaming blir det Thin-shaming.

  Såklart man kan föredra en viss kroppsform, att tycka att något mer är attraktivt än det andra men det betyder inte att man ska kommentera på det då det, som sagt, bara befäster att utseendet är det som spelar något väsentlig roll i en kvinnas liv.

  MORR!

  Svar: Jamen precis, en kan ju finna vissa saker attraktiv och andra inte. Och typ välja partner eller sexpartner efter det. Men finns ju ingen mening med att skylta med det i övrigt.
  Mican

  2013-09-20 | 11:54:23
  Bloggadress: http://paettkvastskaft.wordpress.com/
 • ifrågasättaren säger:

  Börjar själv må jävligt dåligt över allt som dagligen cirkulerar. Har börjat uppmärksamma det mer och mer och det är HELT SJUKT hur mycket det påverkar oss och hur dåligt vi mår av det.

  2013-09-20 | 23:59:12
  Bloggadress: http://ifragasattaren.se
 • Torkel säger:

  Märker att inte ens när man kollar upp riktigt respekterade kvinnor så kan man undgå alla jävla kommentarer. T.ex, en av mina favoritsångare (finns det något könsneutralt ord för sångare? Vokalist kanske? Ok, en av mina favoritvokalister, absoluta favorit bland kvinnliga sådana, hur som helst) Doro Pesch, som anses vara en av de kvinnor inom heavy metal som lyckats vinna full respekt inte för sitt utseende utan för sin sångröst, inte ens i klipp med henne undgår man kommentarer om hur jävla het hon är. Visst, hon är snygg, men vafan har det för betydelse egentligen? Hon sjunger fortfarande som en gud

  Svar: True.
  Mican

  2013-10-01 | 09:55:23
 • Steve säger:

  1. Du säger att du är trött på hur det kommenteras till kvinnor, hur ställer du dig till hur det kommenteras till män som lägger ut bilder?

  2. Ingen skuld till dessa kvinnor som lägger ut bilder från första början? Ska man ignorera dessa bilder menar du? Vissa människors (MÄRKVÄL att jag nu säger människor och inte något annat) "attentionkåthet" kanske är grunden till detta?

  3. Lika många kvinnor som män som kommenterar andra kvinnors utseende. Dessutom är kvinnor allt jämt lika dömande gentemot mäns utseende.

  Min poäng? Varför vara arg på kommentarer på kvinnors bilder istället att vara arg på kommentarer på utseende, I HUVUDTAGET om det nu stör dig.

  Svar: 1. Mäns utseende kommenteras inte i samma utsträckning. Utseendehetsen drabbar främst kvinnor. 2. Nej.
  3. Har jag sagt att det bara är män som kommenterar eller? Men nej, mäns döms inte lika hårt utseendemässigt.

  Varför kan jag inte vara arg på båda? Är arg på kommentarer kring utseende öht. Kommentarer på kvinnors bilder är en del i det, värt att lyfta för att påvisa en konkret grej samt att många gör det.
  Mican

  2013-10-01 | 10:42:33

Kommentera inlägget här: