moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Kvinnor har ingen fucking jävla sexuell makt

Kategori: Feminism och genus

Fråga: Har kvinnor makt över män, i form av sexuell makt?
Svar: Nej. 

För ett utförligare svar, se vad Sofia Zettermark skriver i sitt gästinlägg hos LD. Utdrag ur hennes text nedan.
 
Då går vi över till den lite trixigare frågan ”har kvinnor den sexuella makten?” Vad handlar ”sexuell makt” om egentligen? Jo, att folk hellre vill ligga med dig än du vill ligga med dem. Att du har något att erbjuda som det finns brist på. Till skillnad från annan reell makt, så som en hög position inom ett företag, en egen krönika i DN eller mycket pengar så du kan röra dig fritt i världen (vilket vi konstaterat alla är saker män i högre utsträckning har), så kräver dock denna ”sexuella makt” en motpart – någon som attraheras av dig. Det är en villkorad maktposition. Den existerar bara sålänge någon annan godkänner dig.

Det är alltså inte någon verklig makt alls, utan snarare en position som tvingar kvinnor att anpassa sig till mäns begär (för de sitter inne på den reella makten, remember) för att få del av kakan.

Kommentarer

 • Andreas säger:

  All makt kräver att någon godkänner dig, eller vill ha dig- vill folk ha dina pengar så har du makt som konsument, vill folk köpa dina varor så har du makt över konsumenten, och vill någon ligga med dig så har du sexuell makt.

  Kunde killar i samma utsträckning få tjejer att göra saker för dem, eller ragga och springa efter dem för sex, så hade makten antagligen varit mer jämnt balanserad.

  Men nu har kvinnor sexuell makt, så killar kämpar mot varandra om vem som är mest känd, mest populär, har bäst band, snyggast, flest polare, osv osv.

  Svar: Haha. Nej.
  Mican

  2014-05-22 | 11:43:50

Kommentera inlägget här: