moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Våldtäksmän är inga monster

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Dom flesta män som våldtar är inte onda psykopater. Dom är helt vanliga män. Dom är någons kompis, någons bror, någons son. Dom kan vara trevliga, snälla, roliga och sköna snubbar i övrigt.
 
Jag kan förstås förstå att offret för sexuella övergrepp tycker att förövaren är omänsklig och ond. Typ vill att hen ska dö. Men det blir jävligt problematiskt när uppfattningen om att våldtäktsmän är onda sprids som en allmängiltig sanning. 
 
En snubbe kan vara superschysst, älskad av alla och plåstra om skadade kattungar - och ändå våldta någon. Och vi måste få alla att fatta detta. Annars kommer hon som blivit våldtagen av en "schysst snubbe" aldrig bli trodd. Synen på våldtäktsmän som onda psykopater innebär att våldtäktsoffer kommer att misstros.
 
Vi måste acceptera tanken på att alla våldtäktsmän inte är onda. Förstå att dom är människor som är omtyckta och älskade. Att även älskvärda (män)niskor kan begå hemska brott.

Kommentarer

  • Catta säger:

    Så många gånger jag sagt samma sak. Man ser inte om en person är våldtäktsman, misshandlare, mördare, pedofil eller vad det nu må vara. H*n kan vara världens "stiligaste", trevligaste, roligaste. Det är ju inte för intet som närstående till ovanstående kategorier oftast säger "H*n kan inte ha gjort det, inte h*n för det är världens snällaste!"

    Jag har träffat människor ( i yrket bl.a) som mördat, våldtagit, pedofiler osv. Och det är ytterst få av dom som man skulle se som avvikande eller "störda" om man inte visste vad de gjort. Så nej, de som utgör ett hot behöver definitivt inte vara utmärkande och konstig.

    2014-02-03 | 19:52:10
    Bloggadress: http://cattasbubbla.se

Kommentera inlägget här: