moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det behövs INTE mer disciplin bland unga

Kategori: Whatever

Vart på inspirerande föreläsningsdag (hemmasittardagen) och är helt sluuuuuuuuut i huvet. Men fyfan va intressant det är, och vad sjukt det är hur unga som mår dåligt bemöts. Allting vänds till att handla om hur det är fel på ungdomen, hen är inte tillräckligt motiverad/disciplinerad eller har beteendeproblem eller är bara trotsig osv osv. 
 
MEN VETTNI INGET BARN VILL TROTSA BA FÖR ATT! 

Ingen vuxen heller. Allt beteende fyller en funktion. Hemmasittare kan jämföras med utbrända personer. En orkar helt enkelt inte med pga kraven är för höga och situationen ohållbar. Förändring kan inte sökas enbart hos individen utan det är omgivningen (skolan!) som måste anpassa sig. 
 
Fyfan vad vuxna missbrukar sin makt över barn. Helt omedvetet oftast. Måste skriva mer om detta när jag pallar, jag som ju vill jobba i skolans värld (the kingdom of maktmissbruk). Tycker förresten ni ska gå in och läsa lite hos Petra som skriver om föräldrar och barn, många kloka tankar.

Kommentarer

 • honungsbi säger:

  Så himla viktigt ämne! Det är som att vuxna glömt hur det är att vara ung många gånger, och ungas problem viftas bort med ett "vänta tills livet börjar på riktigt, då blir det jobbigt!" Det du skriver om maktmissbruk är också så himla sant och sorgligt. Det hemska är ju också att barn oftast inte kan sina rättigheter och vet inte hur de ska göra för att bli hörda och tagna på allvar.

  Svar: Ja gud ju, barn får bara höra att de ska lyda vuxna. Så skevt
  Mican

  2014-05-06 | 22:44:39
  Bloggadress: http://honungsbi.wordpress.com
 • Hannah säger:

  Hej!
  Jag tänkte bara rekommendera om ett inlägg på min blogg. Eller rättare sagt om en tjej som nyss skicka en sjukt snygg nyckelring till mig, Lyckofittan :) Ta gärna en titt.

  Svar: Den va fin!
  Mican

  2014-05-07 | 15:21:41
  Bloggadress: http://haslams.spotlife.se
 • pelle pettersson säger:

  alla vuxna jag känner har faktiskt glömt hur det är att vara ung. minnena liksom förändras allteftersom,en del förskönas en del försvinner. hur ens världsbild såg ut och hur det kändes går inte längre att föreställa sig. idag finns ett större tryck på ungdomar kommersiellt(köpa grejer,skönhet,lycka och upplevelser) men också politiskt ,det är hjärtlöst att föreslå 21åringar att pensionsspara.

  Svar: haha jaaa blev upprörd igår när pensionskuvert kom haha
  Mican

  2014-05-07 | 15:24:40
 • Linnéa säger:

  Åh tack för att du sätter ord på det här! Har ett flertal gånger nu stött på folk som tycker att ungdomar som inte vill göra något, inte vill arbeta osv får skylla sig själva och jag bara känner att det finns något BAKOM det där. Att det finns en anledning till att de inte vill göra något!

  Tar åt mig mycket själv också när jag inte velat arbeta pga rädsla och sedan panikångest som satt ett ännu större hinder.

  Svar: Så sjukt att folk tror att unga typ vill va utanför samhället eller va dom nu tror
  Mican

  2014-05-07 | 17:18:55
  Bloggadress: http://paettkvastskaft.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: