moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Feminismens styrka är att feminister är oense

Kategori: Feminism och genus

Jag har hittat en ny blogg som jag älskar! Flickvänsmaterialet. Shit va jag garvar när jag går in där, feministisk humor på hög nivå. Och ändå är det inte bara "billiga humorpoäng" utan det blandas med najs analys. Som när hon skrev om hur feminismen är spretig och bråkig. Och att det är precis så det ska vara.
 
Utdrag från hennes inlägg:
 
Feminismen är en hydra med tusentals huvuden. Vi bedriver inte ett enfrontskrig eller ens ett tvåfrontskrig för att krossa patriarkatet - vi kopplar grepp om det från alla möjliga håll samtidigt och smular det sönder och samman som en näve pulveriserar ett kex. Detta är helt i sin ordning, det är så vi jämnar skiten med marken och bygger upp något nytt.
 
Ibland blir vi osams. Vi hamnar på kollisionskurs med varandra. För det gör systrar: De retas, bråkar, tjafsar, jävlas och slåss med varandra. Och det är bra, för det vässar oss. Gör oss mer hårdhudade. Gör vårt grepp om patriarkatet hårdare.
 
För när patriarkatets hantlangare hugger mot något av hydrans huvud, då slår resten av oss tillbaka. Du jävlas inte med våra systrar obestraffat. Det är det som är systerskap - inte att sitta i ring och fläta varandras hår och alltid tycka likadant: Men att veta att vi är en del av samma kropp, att vi behöver varandra och att ett hugg mot något av hydrans huvuden är ett hugg mot oss allihop.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: