moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det är skillnad på en laptop och en fitta

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Så ofantligt trött på folk som jämför stöld med våldtäkt. Som säger att kvinnor borde tänka i termer av risker för att undvika att bli våldtagna, på samma sätt som vi inte lämnar vår laptop obevakad. Trött på argument att det är värre att våldta någon som klär sig "anständigt" än någon som klär sig "utmanande".
 
DET ÄR INTE SAMMA SAK!
 
Skillnaden är att en stöld aldrig kan vara frivillig, men att sex kan vara det.

Jag kanske vill signalera ut sexighet, vill visa att jag är på jakt efter ett ligg. För att jag är kåt. Men det betyder ju inte att jag inte ska få bestämma hur och med vem jag vill ha sex! Att då hävda att jag inte borde göra det eftersom det ökar risken för våldtäkt, att jag som kvinna har ett ansvar för att inte bli våldtagen, är bara bisarrt.
 
Det är verkligen inte samma sak som att säga åt någon att låsa dörren eller gömma sin laptop. Eller att låta bli att utsätta sig för risken att bli mördad, typ genom att skrika glåpord åt ett gäng våldsdömda narkomaner.  För detta är ju företeelser som inte kan fylla något positivt syfte överhuvudtaget. 
 
Ingen vill bli bestulen, ingen vill bli mördad. Men många vill knulla - men själva bestämma hur, när och var. Att utstråla sexighet genom kläder kan vara ett sätt att bli sedd, bekräftad och kanske att folk ska vilja ligga med en. Inget fel i det.
 
Tänk dig att du har en laptop. Du vill inte att den ska bli stulen, så du skulle inte lämna den synlig på sätet när du går ifrån din bil, eller hur? Du gömmer den för att inte tjuvar ska se den och lockas att ta den. Alternativt lämnar du den aldrig utan någon som har uppsikt över den. Tänk dig nu att laptopen egentligen är en kvinnas könsorgan. Och att du just jämfört att skydda det mot ofrivillig penetration med att gömma en laptop under sätet så den inte blir stulen. Grattis. Du har nu aktivt deltagit i våldtäktskultur.
 
[...]
 
Stöld är stöld och mord är mord, men sex kan vara både frivilligt och ofrivilligt. Att säga att kvinnor inte borde klä sig utmanande, dricka sig berusade eller signalera att de vill ha sex (OBSERVERA att signalera att man är på jakt efter sex inte innebär att man avsäger sig att bestämma när, var, vilken typ av sex eller med vem) för att det kan provocera våldtäktsmän, är inte detsamma som att säga att en bank inte borde ställa en säck med pengar utanför dörren för att det kan provocera fram en stöld. Att antyda att det är samma sak, att säga att om vi håller människor ansvariga för att inte bli bestulna så ska vi hålla kvinnor ansvariga för att bete sig på ett sätt som inte provocerar män att våldta dem, är en del av våldtäktskultur.

Kommentarer

  • Maj säger:

    Önskar att ja också kunde skriva lika bra! Bra inlägg

    2013-06-01 | 07:07:28

Kommentera inlägget här: